2013. április 16., kedd

Alkatrészbeszerzés (ebay-es vadászatok) - LUCAS ( SFT 576)

Egy ilyen autó restaurálásánál megkerülhetetlen az ebay. Az autó gyakorlatilag hiánytalan volt ami nagy előny egy olyan típusnál amit összesen 200 példányban készítettek összesen, és a készítés itt szó szoros értelmében használandó és direkt nem a gyártás szót  írtam, hiszen mind a 200 példány kézzel (egyedileg) készült egykor a Vanden Plas műhelyében.
Szóval, nagy hiányok nem voltak csak minimálisok mint pl. ebben a posztban szereplő ködlámpa, de van/volt számos olyan apróság ami ugyan megvolt, de állapota alapján már nem kerül újra beépítésre. Szerencsére az autót építő cég is anno élt a lehetőséggel és sok esetben  nagyobb angol autógyártók alkatrészes polcairól válogatta össze azt ami kellett neki, így elég csak a típusszámot beírni és már ki is jön az eredmény, - a keresett cucc szerepel ebben és abban a Roverben, Rollsban, Jaguarban, stb, stb.

a hazahozatali képen is jól látható, hogy a ködlámpák valahol elvesztek az évek során









és az is hogy a fekete példány orrán ott trónolnak a "csöcsös" Lucas -ok 
(meg hogy azon valamiért egy Rolls - Royce katedrál hűtőmaszk virít, de ez most más történet)







Irány az internet, indulhat a vadászat és a szembesülés, elég húzós árai vannak ezeknek.
Még a gagyi (made in China ? made in Thailand? ) rerpó ködlámpák árait is elég vastag cerkával írják, pláne egy-egy szép állapotú eredeti Lucas-t.
 De a türelem ködlámpát terem, kicsit viseletes a króm de egyébként hibátlan és hiánytalan, az első darab már meg is érkezett ! Igen az első darab merthogy a két darab két különböző eladótól jött (jön) így viszont igen baráti áron. Krómozóhoz meg egyébként is megyünk még, így két csodaszép és felújított ködlámpa kerülhet majd az autóra.

Íme, az első :-)

.
LUCAS  SFT 576 (FOG SPOT LAMP)


.
Még ebbe a témába vág hogy sikerült beszerezni a régifajta összedugós csatikat is, ami stílusosan a királyi postával érkezett :-)


.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése