2013. április 16., kedd

Épülünk - hűtőmaszk

Elsőre más címet akartam adni ennek a posztnak ami talán kifejezőbb lenne :Hűtőmaszk, amitől nagyon féltünk !

Nem, nem vagyunk félősek, talán ezért is fogtunk bele ennek a batárnak a felújításába :-) de ez most kicsit más volt. Alapjában a maszk nem volt rossz állapotban a gyári króm egész jól tartotta magát. Messziről makulátlan és sérülésmentes volt, csillogott is szépen. Csak közelről megfigyelve lehetett látni hogy az elmúlt közel 60 év kicsi meggyötörte a felületet. Tele volt hajszálrepedésekkel, apró pöttyökkel, makulákkal főleg a rácsok a keret még nem is annyira. Egy alapos pucolás és kézi polírozás sokat dobott rajta, de az őszintét megvallva kevés volt neki. Gép polírozás szóba sem jöhetett azon egyszerű oknál fogva hogy nem lehetett hozzáférni a rácsokhoz (pálcákhoz) szétbontás nélkül.
És itt jött a fejvakarás, ha már szétbontjuk akkor már lehet krómoztatni is nem biztos hogy érdemes tökölni a polírozással. Igen ám, de ki vállalja ezt be, a keretből kiszedni a rácsot csupán néhány perces feladat, de hogyan tovább ???
A rácsok egyesével szegecselve vannak két merevítőhöz ami a rács hátán van és ez az egység ül bele a keretbe amin a kis korona is van. Szétbontást követően lehet felület kezelni ami még mindig nem gond, csak az összerakás...és hogy fog ez ezután állni. Kidobhatjuk az ablakon ha szép fényes a rács de a pálcák girbe-gurbán vannak benne. Egy top modell bombanő is kiábrándító ha elmosolyogja magát és nem  a megszokott fogpaszta-reklám mosolyt kapjuk hanem valami kusza rettenetet :-) És ennek az autónak ez az alkatrész a "mosolya" !
....na ezen ment a fejvakarás (...)

a kis piros korona is ebay-os szerzemény
fóliába csomagolva vár


Aztán a Szabó Bt -nél huszárosan megoldották a dolgot. Szétkapták, lekrómozták, összerakták és lehet örülni !  Na jó, azért nem így ment, de a lényege ez volt. Elvállalták a szét-össze szereléssel, készült neki egy fa kaloda ami rögzítette és az összerakásnál megmutatta a pálcák pontos helyét. Minden frankón vonalban és síkban van, minden mindennel összefut. A végeredmény egy tökéletes és csillogó maszk, köszönjük !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése