2013. április 8., hétfő

Sztori : híres Princess tulajdonosok I.

Hercegnőt a hercegnőnek
Ebben a sztoriban van minden :  krimi, autó, nő, lövöldözés  és a végére egy frappáns mondat is.


1974 március 21-én az angol újságok címoldalon közölték, megpróbálták elrabolni Anne hercegnőt, a királyi család tagját !
Anna hercegnő és Mark Phillips 1974. március 20-án hazatérőben voltak egy a londoni jótékonysági eseményről amikor Austin Princess típusú autójukat leszorította egy másik autó. Kiugrott belőle egy férfi ( Ian Ball) és egyből a hercegnő autójára tüzelt. A hercegnő testőre (James Beaton rendőrtiszt) kiugrott a kocsiból és testével próbálta fedezni a védett személyeket, illetve megkísérelte viszonozni a lövéseket, de fegyvere (elmondások szerint) beragadt, így őt a sofőrt és egy közelben lévő újságírót is megsebesített a támadó aki ezt követően odament az hercegi pár autójához és közölte elrabolja őket és 2 millió font váltságdíjat akar kapni és ezt az Országos Egészségügyi Szolgálatnak (NHS) szándékozta átadni (...) Felszólította a hercegnőt hogy hagyja el a kocsit aki így válaszolt : "Not bloody likely!"

...ezt a káromkodást nehéz szó szerint átfordítani, de maradjunk annyiban hogy nem egy megszeppent hercegnőre jellemző mondat volt :-)

Ezzel egy időben a hercegnő a kocsi másik oldalára menekült, míg egy járókelő, Ron Russell, leütötte a támadót és Anna hercegnőt biztonságba helyezte. Ekkor érkezett a helyszínre egy rendőrtiszt, akit Ball szintén megsebesített, de a tiszt ekkor már erősítést kért. Peter Edmonds nyomozó, aki a közelben tartózkodott és meghallotta a segélyhívást, üldözőbe vette, utolérte, lefegyverezte és letartóztatta a támadót.
A támadás során megsebesült személyeket kórházba szállították, mind felépültek majd jól kitüntették őket

A támadó Ian Ball a tárgyaláson bűnösnek vallotta magát, de végül elmebaja miatt csak gyógykezelésre ítélték. Az eset után a királyi család őrizetét megszigorították.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése